A vadon élő állatok húsa nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint például az omega-6 és az omega-3. Ez pedig csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti az egyéb krónikus betegségek kockázatát is. Emellett számos vizsgálat igazolta, hogy a vadhús összetétele a csupasz, bőr nélküli csirkemellhez hasonlít vagyis számokban ez a következőképpen néz ki: egy adag vadhús körülbelül 110–130 kalóriát, 2 gramm zsírt és 25 gramm fehérjét tartalmaz. A szarvasok, a jávorszarvak például rengeteg vitamint- és ásványi anyagot tartalmaznak, ráadásul kiváló vasforrások, de megtalálható bennük a B12, B6 vitamin is.
Összetétel:
Dehidratált szarvas hús (32, 7%), amiből friss szarvas hús 14, 5%, rízs 14, 4%, kukoricaliszt, kukoricacsíraliszt, cukorrépapép, almapép, tökmagkivonat, , glükozamin
nyers fehérje 26%
nyers hau 3, 30%
nyers zsír 15, 00%
nyers rost 8, 60%
Keress minket facebookon: BIBS for you állateledel és kisállat felszerelés facebook oldala