A méhpollen természetes antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő vegyületekben gazdag. Ez a két tény segíthet a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer-kór megelőzésében. Az antioxidánsok segítenek legyűrni az úgynevezett oxidatív stresszt, mely a szabadgyökök miatt éri szervezetünket. A szabadgyökök érkezhetnek természetes testi folyamatainkból, például az anyagcserénkből, illetve a környezetünkből, akár a légszennyezés miatt.
A méhpollen mind a gombák, mind a baktériumok ellen sikerrel veszi fel a harcot. Egy 2010-es kutatás bizonyította be, hogy a méhpollen még abban az esetben is legyőzte a candidagomba-fertőzést, amikor más, gyakran használt gombás fertőzés elleni szerek hatástalannak bizonyultak a rezisztenssé vált kórokozóval szemben. A baktériumölő hatását egy 2012-es tanulmány mutatta ki tudományosan: ebben a kísérletben a torokgyulladást is okozó Staphylococcus aureus ellen bizonyult hatásosnak a méhpollen.
Etetési javaslat: 1 teáskanál 10 kg testtömegenként kúraszerűen