Probiotikum kutyának? - miért és mikor hasznosak?

Probiotikum kutyának? - miért és mikor hasznosak?

Kedvenceink szervezetét ugyancsak leterhelhetik a különböző emésztési és felszívódási folyamatokat felborító betegségek, vagy a különböző gyógyszeres kezelések. Ha kíváncsi vagy miként hatnak a probioaktív bélflóra stabilizáló enzimek olvasd tovább cikkünket...

2020.01.20 10:33 Varga Attikla

Ahogyan nálunk is, kedvenceink számára kifejlesztett probiotikumok is fontosak emésztésük helyes működéséhez.

Mik a probiotikumok, és hogyan segíthetik kedvenced emésztését?

Minden állat emésztőrendszerében számos jótékony hatású mikroorganizmus él, melyek felelősek az ételek megemésztéséért, az immunrendszer erősítéséért, valamint a vitaminok és egyéb tápanyagok előállításáért felelősek. Születésünkkor tökéletes egyensúlyban vannak, ám ahogyan idősödik a szervezet a külső hatások, melyek lehetnek:

  • gyógyszerek - pl. antibiotikumok,
  • fertőzések és élősködők.
  • stressz.
  • étrend beli változások - akár táplálék váltás, vagy étel intolerancia, felszívódási problémák,
  • idős kor,

bizonyos esetekben könnyen megbonthatják ezt a tökéletes egyensúlyt. Tehát nemes egyszerűséggel a probiotikumok (élő mikroorganizmusok) segítik visszaállítani ezt a balanszt.

Ha a szervezetben elszaporodnak a kártékony mikoorganizmusok nem csak a probiotikumok vannak a segítségünkre, hanem a prebiotikumok is, melyek oldódó rostok, feladatuk, hogy megkössék és eltávolítsák a kórokozókat, miközben tápanyagul szolgálnak a jótékony hatású organizmusoknak.

A pre- és probiotikum keveréket szimbiotikumnak nevezzük, mert együtt dolgoznak, hogy négylábú barátunk pocakja visszaálljon a rendes kerékvágásba.

Te tudtad?

  • Kutyáknál a probiotikum baktériumok nemcsak az emésztőrendszerében, hanem az egész testében jelen vannak.
  • A probiotikumok természetes antibiotikumokat termelnek, ez a kutyáknál az A, B és K vitaminok.
  • A kutyákban és az emberekben 11x több probiotikum mikroorganizmus található, mint amennyi csont, vér és szövetsejt összesen!
  • A szó eredete latin és görög nyelv keverékéből jött létre [latin: pro (érte) és görög: bios (élet)]

 

Pokusa GreenLine Probiotikum 200ml

Pokusa GreenLine Probiotikum 200 ml - folyadék

A Pokusa GreenLine Probiotikum folyadék Saccharomyces cerevisiae - sörélesztőt, valamint bélflórát stabilizáló genetikailag nem módosított összetevőket tartalmaz.

Pokusa GreenLine Probiotikum FORTE

Pokusa GreenLine Probiotikum FORTE - 14 tabletta

A tabletta koncentráltan tartalmaz nagy számban hasznos mikroorganizmusokat. Ezáltal nagyon hamar kifejti jótékony hatását a szervezetben. Egy tabletta 0,5 milliárd CFU* Lactobacillus plantarumot (DSM 24937) tartalmaz.

*CFU ( Colony forming unit) - kolónia képző egység