TOP termékek

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és

Boldog Új évet Kívánunk!

Most egy kicsit szusszanunk, de sietünk gyorsan vissza!

Rendelésedet a két ünnep között is fogadjuk, a rendelések feldolgozását január 2-án kezdjük el, első csomagfeladásunk január 4-én lesz!

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek (ÁSZF) & tájékoztató

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.bibsforyou.hu webáruháznak (a továbbiakban Webáruház), figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az alább feltüntetett elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A Webáruház használatához kapcsolódó olyan technikai jellegű tájékoztatásokat, részletes feltételeket, melyeket jelen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a Webáruház felületein elérhető további információk tartalmazzák.

A Webáruházon keresztül, elektronikus úton megkötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat a bibsforyou.hu webáruházat működtető Bózsár Enikő e.v. (a továbbiakban Szolgáltató) nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető. A  bibsforyou.hu semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

Ön a Webáruház használatával, megrendelésének leadásával vagy a regisztrációval elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket, tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

A Webáruházban megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz illetve átvételi pontra történő kiszállítással rendelhető meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek és minden gondosság ellenére lehetnek tartalmi eltérések is a szövegben melyért felelősséget nem vállalunk. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

Jelen szerződés 2020. február 17-től határozatlan ideig érvényes. 

I. Üzemeltető adatai:

Cég név: Bózsár Enikő e.v. (a továbbiakban: bibsforyou.hu)

Székhely: 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69.

Levelezési cím: 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69.

Adószám: 55844635-1-41

Közösségi adószám: HU55844635

Nyilvántartási szám: 54585140

Bankszámlaszám: SBERBANK 14100206-33783149-01000001

E-mailcíme: bibsforyou@gmail.com

Telefonszáma: +3630657-5356

II. Tárhelyre vonatkozó adatok

A Szolgáltató részére a webtárhelyet biztosító szolgáltató: UNAS Online Kft.

Székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

III. Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

III.1. Az általános szerződési feltételekről szóló előzetes tájékoztatás 

Az ÁSZF hatálya

Ezen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a Bózsár Enikő e.v. 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69. (a továbbiakban bibsforyou.hu) által üzemeltetett bibsforyou.hu webáruház és vevői közötti valamennyi, a https://bibsforyou.hu online-shopon keresztül zajló megrendelésre és szállításra érvényesek.

Jelen szerződés 2020. február 17. napjától határozatlan ideig érvényes.

III.2. Az elektronikus szerződéskötés lépéseiről való tájékoztatás

Rendelési folyamat, szerződéskötés, mennyiségi korlátozás

A bibsforyou.hu a háziállatok témakörében gazdag választékot kínál ügyfeleinek. A termékekre vagy a termék-megnevezésekre kattintva az ügyfél a termék részleteit láthatja, pl. a termék felszereltsége, mérete vagy íz változatai. A vásárolni kívánt darabszám beállításával és a bevásárló kosár szimbólumra történő kattintással egy virtuális kosárba kerül a termék. A web-shopban jobb oldalon, felül található "Kosár" gombra kattintva az ügyfél egy áttekintő oldalra jut és bármikor felülvizsgálhatja, mely termékek találhatók virtuális bevásárlókosarában ill. igény esetén változtathat annak tartalmán. Ha az ügyfél be kívánja fejezni a vásárlást, a fizetési és szállítási adatok megadása után a „tovább” gombbal navigálva eljuthat a fizetésig. A már regisztrált ügyfelek itt beadhatják felhasználó nevüket és jelszavukat, hogy a korábban eltárolt információk a rendeléshez felhasználásra kerülhessenek. Alternatív módon az ügyfél facebook és google accountjának megadásával is beléphet, vagy új ügyfélként regisztrálva kialakíthat magának egy új accountot a bibsforyou.hu webáruházban. A vásárlás belépés nélkül is folytatható. Ebben az esetben az ügyfélnek meg kell adnia cím-, ill. számlainformációit. A "tovább" gombra történő újabb kattintással az ügyfél eljut a rendelés utolsó előtti lépéséhez, ez pedig az "áttekintés". Itt az ügyfél egy áttekintést kap megrendeléséről a (törvényes ÁFÁ-t tartalmazó) árak megadásával együtt, valamint a szállítási szolgáltatásra vonatkozó adatokat és költségeket is láthatja. A megrendelés a "vásárlás" gombra történő kattintással kerül lezárásra. Ezáltal kötelező ajánlat jön létre.

A bibsforyou.hu webáruházban kényelmesen és könnyen megtalálhatja a termékeket, amiket meg szeretne vásárolni kedvencének. Ha nem tudja pontosan, hogy mit szeretne megrendelni a keresők és a különböző szempontok alapján történő szűrések segítségével könnyen rátalálhat a legmegfelelőbb termékekre.

Keresés kulcsszó alapján: Amennyiben tudja a keresett termék nevét, kezdje el beírni az oldal tetején jobb oldalon található kereső mezőbe a termék nevét. Segítünk megtalálni azzal, hogy a kereső már a beíráskor megmutatja azokat a termékeket, melyek nevében szerepel a kulcsszó. Találategyezéskor a keresőben lenyíló listából tud választani. Elképzelhető, hogy sokkal több a találat, mint amennyit a lista meg tud egyszerre jeleníteni. Ilyenkor írja végig a termék nevét és az Enter gomb megnyomása után az összes találat megtekinthető. Ha nincs találat, a nagyító ikonra kattintva nem csak a névben való egyezés szerint kapja a listát, hanem a termék leírásában is keres a rendszer.

Katalógus böngészése: Amennyiben csak böngészni kíván a termékkatalógusban, akkor a felső menüsorból kiindulva tudja ezt megtenni. Itt láthatja az összes termékkategóriát, amikbe rendezve találhatók a kínált termékeink!

Keresés termék szűkítéssel: Ha nem tudja, hogy pontosan milyen terméket szeretne, de tudja, hogy kedvence mekkora, milyen életkorú és esetleg milyen márka érdekli Önt, akkor a menüpontok kiválasztása után a termékeket összefogó lista oldalon további szűréseket tud végrehajtani. A részletes szűrőket a terméklista bal oldali sávjában találja meg. 

A termék részletes oldalán elolvashatja a termék leírását, összetételét, használati útmutatóját, információkat kaphat a szállítási feltételekről, kedvencek közé teheti, illetve megnézheti, hogy másoknak mi volt a tapasztalata az adott termékkel kapcsolatban. 

Szerződéskötés

Az áruválaszték leírása az online shopban szemléltetési célokat szolgál, nem minősül kötelező eladási ajánlatnak. Az ügyfél azáltal ad szerződéskötésre vonatkozó, kötelező ajánlatot, hogy a megrendelési folyamatot a "Rendelés elküldése" gombra történő kattintással lezárja. Az ügyfél ezután e-mail-ben írásos visszaigazolást kap arról, hogy rendelése beérkezett (rendelésigazolás). Ez a rendelésigazolás nem jelenti az ajánlat elfogadását ez csak tájékoztatás a bibsforyou.hu részéről, hogy a megrendelés (ajánlat) beérkezett. A szerződés a bibsforyou.hu webshop-al csak azáltal jön létre, amikor a bibsforyou.hu webshop a megrendelt termékről írásos visszaigazolást küld (megrendelés visszaigazolása) e-mailben értesítve Önt.

Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

Az Ön által elküldött megrendelés (ajánlat) megérkezését a bibsforyou.hu Webshop legkésőbb 48 órán belül automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja az Ön részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Ön által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, a termékek árát, az esetleges szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ha a bibsforyou.hu webáruház által küldött visszaigazoló e-mailben hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 munkanapon belül jeleznie kell a bibsforyou.hu webáruház ügyfélszolgálatánál a webáruház láblécében található "Elérhetőségek" menüpont valamelyikén.

Ön mentesül az ajánlati kötöttség alól és nem köteles megvásárolni a terméket, ha késedelem nélkül (48 órán belül) nem kapja meg a bibsforyou.hu webáruháztól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt. A szerződés a bibsforyou.hu webáruházzal csak azáltal jön létre, amikor a bibsforyou.hu webshop a megrendelt termékről írásos visszaigazolást küld (megrendelés visszaigazolása) e-mailben értesítve Önt.

A bibsforyou.hu webáruház fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Önnel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

Árak és csomagküldési díjak

Minden ár tartalmazza a törvényes ÁFÁ-t, valamint a többi árelemet, mely bárminemű csomagküldési költség nélkül értendő. A bibsforyou.hu webáruháznál a minimális rendelési érték bruttó 1500 Ft.

Szállítás

A megrendelt termékeit a szerződött partnerünk a FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Cégjegyzékszám: 10–10-020309 – Egri Törvényszék Cégbírósága Adószám: 25034644-2-10 Székhely: Magyarország, 3200 Gyöngyös, Batsányi utca 9. Telephely: Magyarország, 1097 Budapest, Táblás utca 36-38. Üzleti tevékenység helye: Magyarország Telefon: +36 1 999 0369 E-mail: info@foxpost.hu) szállítja házhoz, illetve 118 csomagautomatába. Magyarországon a FoxPost Zrt.-vel kötött szerződés értelmében a feladást követő 2 munkanapon kerül kiszállításra a csomag. Ha a szolgáltatás késedelembe esik a bibsforyou.hu webáruház nem vállal felelősséget. A Foxpost hétfőtől péntekig munkaidőben szállít. Magyarország egész területére szállít, egységes díjszabással. 

Szállítási díjak:

Magyarországon a budapesti és vidéki szállítási díjak egységesen lettek megállapítva (40kg csomagsúlyig):
0-30 000 Ft értékű termékcsomag házhoz szállítása esetén: 1990 Ft
30 000 Ft feletti termékcsomag házhoz szállítása  esetén: 0 Ft

0-30 000 Ft értékű termékcsomag csomagautomatába szállítás esetén 890 Ft
30 000 Ft feletti termékcsomag csomagautomatába szállítás esetén: 0 Ft

Amennyiben a termék fokozottan sérülékenynek, törékenynek vagy túlméretesnek bizonyul (több mint 60 cm hosszú) ill. extra súlyú, a webáruház fenntartja azt a jogot, hogy a szállítási díjtól függetlenül extra szállítási díjat számoljon fel. Erről a kiszállítás előtt értesítjük a Felhasználót.

A termékek kiszállítási határideje: a megrendelést követő 3-5 munkanap.

Tulajdonjog fenntartása

Amíg az áru teljes ellenértéke kifizetésre nem kerül, az a Szolgáltató tulajdonát képezi. A tulajdonjog átszállása előtt a bibsforyou.hu webáruház beleegyezése nélkül nem lehetséges az áru elzálogosítása, biztosítékként történő átadása, feldolgozása vagy átalakítása.

III.3. A szerződés alakiságára, iktatására és utólagos hozzáférhetőségére vonatkozó előzetes tájékoztatás  

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. A szerződésre Magyarország joga irányadó.

Szolgáltató nem iktatja a szerződéseket.

III.4. Az adatbeviteli hibák kijavításáról szóló előzetes tájékoztatás   

Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az Ön által bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett). Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen az Ön által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

 III.5. A szerződés nyelvéről szóló tájékoztatás

A szerződés nyelve a magyar.

III.6. Az előzetes tájékoztatási kötelezettség a szerződés tartalmára és teljesítésére vonatkozóan

Lásd III/2. pont alatt.

III.7. Előzetes tájékoztatási kötelezettség a kellékszavatosság és termékszavatosságra, jótállásra vonatkozóan

Garancia és szavatosság

A törvényes garanciális jogok érvényesek. Állatgyógyászati diétás eledelek alkalmazásához az állatorvos előzetes ajánlására és folyamatos felügyeletére van szükség. Az ilyen tápok etetésének időtartama alatt ellenőrzés céljából rendszeresen (félévente), a háziállat egészségi állapotának rosszabbodása esetén haladéktalanul fel kell keresni az állatorvost. A bibsforyou.hu webáruház semmiféle felelősséget nem vállal a háziállatoknak szánt eledelek, játékok, felszerelések, illetve kutyakozmetikai termékek és eszközök szakszerűtlen vagy orvosilag nem egyeztetett használatának következményeiért.

Kellékszavatosság

Ön a bibsforyou.hu hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet.

Fogyasztói szerződés esetén Ön az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Ön érvényesíteni már nem tudja.

Ön – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Ön nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ön a választott kellékszavatossági igényéről egy másikra is áttérhet (pl. kijavítás helyett kicserélést kérhet), az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a bibsforyou.hu webáruház adott okot. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a bibsforyou.hu webáruházzal. Ön közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket a bibsforyou.hu webáruházban vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a bibsforyou.hu csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája az Ön részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka Önnek, mint Felhasználónak felróható okból keletkezett, nem köteles az Ön által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Ön a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

Termékszavatosság

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (fogyasztó). A termék (ingó dolog) hibája esetén Ön, amennyiben fogyasztónak minősül – választása szerint –meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Önt azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Ön a gyártóval szemben érvényesítheti. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania. Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. Ön a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért Ön a felelős.

Ön termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Szolgáltató) szemben gyakorolhatja. A gyártó, forgalmazó (Szolgáltató) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Szolgáltató) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Jótállás

A szolgáltató értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik. A jótállásra az itt megjelölt kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Amennyiben a fent hivatkozott Korm.rendelet mellékletében nem szereplő és a Webáruházban megjelenített termékre vonatkozóan a szolgáltató a gyártó által biztosított jótállási időt biztosítja (szolgáltató vállalt jótállás), erről a termék leírásában a szolgáltató tájékoztatást ad.

Szavatossági igények érvényesítése

Szavatossági igényeit Ön az alábbi címen érvényesítheti:

Üzemeltető neve: Bózsár Enikő e.v.

Címe: 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69.

E-mailcíme: bibsforyou@gmail.com

Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik a hibával, és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy a szolgáltató nem kötelezhető bármely szavatossági igény teljesítésére.

III.8. Előzetes tájékoztatási kötelezettség panaszkezelésre és vitarendezési mechanizmusra vonatkozóan

Vásárlói panasz kezelése

A vásárló a Webáruháznak az áru (szolgáltatás) fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlenül kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére, mulasztására vonatkozóan szóban vagy írásban teheti meg panaszát.

A panaszok bejelentésére, kapcsolattartásra használható cím, telefonszám, elektronikus levelezési cím megegyezik a szolgáltató címével:

Üzemeltető neve: Bózsár Enikő e.v.

Címe: 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69.

E-mailcíme: bibsforyou@gmail.com

A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt a szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi.

Ha a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát a vásárlónak legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el. A szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz a vásárlóhoz eljusson.

Ha a panaszt a szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a szolgáltató köteles 5 évig megőrizni.

III.9. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a szolgáltató és vásárló között esetlegesen fennálló jogvita szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, bírósági eljárást kezdeményezhet, továbbá fogyasztói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a vásárló számára: 

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

Békéltető testület eljárásának kezdeményezése a békéltető testületeknél. 

Békéltető testületek elérhetősége: http://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

A szolgáltatót a békéltetői eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

III.10. Egyéb tájékoztatási kötelezettség

Adatvédelem

A bibsforyou.hu webshop komolyan veszi ügyfelei adatainak védelmét. Erről külön rendelkezik az Adatvédelmi szabályzat, mely az ÁSZF része.

Általános szerződési feltételek egyoldalú módosítása

A bibsforyou.hu webáruház az árváltozás és az Általános Szerződési Feltételek megváltoztatásának jogát fenntartja. Az esetleges változások a webáruházban való megjelenéstől számítva lépnek életbe, és minden vásárlás alkalmával a megrendelés idejében fennálló feltételek kerülnek fogadásra.

A bibsforyou.hu jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a vásárlók webáruház felületén történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a webáruház első használata alkalmával válnak hatályossá Önnel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

Online vitarendezési platform

Ha a vásárlónak problémája támadt olyan áruval vagy szolgáltatással, amelyet online vásárolt, https://ec.europa.eu/odr weboldalon keresztül panaszt tehet online módon a weboldalon meghatározottak szerint.

Panaszát független vitarendezési testület vizsgálja ki. Célja, hogy segítsen a fogyasztónak és kereskedőnek a vitáik bíróságon kívüli rendezésében. A viták békés rendezése általában gyorsabb és olcsóbb annál, mint ha bírósághoz kellene fordulni.

Egyéb rendelkezések

A bibsforyou.hu webáruház fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a webáruházon, előzetes figyelmeztetés nélkül és hogy a Webáruházat más domainnév alá helyezze át.

III.11. Az elállási és felmondási jog

Elállási jog

Minden fogyasztó 14 napos elállási joggal rendelkezik. Fogyasztónak tekintendő minden természetes személy, aki olyan célból köt jogügyletet, amely sem vállalkozói, sem önálló tevékenységéhez nem köthető. Az elállási joghoz és annak gyakorlásához a következő szabályozások az irányadók. További, elállással kapcsolatos kérdések esetén a vevő a bibsforyou.hu  webáruház ügyfélszolgálatához fordulhat. Önnek 14 napon belül joga van indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási időszak azon a napon kezdődik, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a szállítótól eltérő harmadik személy birtokba veszi az árukat és az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le. Ha Ön elállási jogát gyakorolni kívánja, az e szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről egyértelmű nyilatkozatban (postán, elektronikusan az Elérhetőségek menüből elküldve) értesítenie kell bennünket (Bózsár Enikő e.v. 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69. bibsforyou@gmail.com). Az elállási határidő betartása céljából elegendő, ha Ön ezen időtartam lejárta előtt elküldi az elállás jogának gyakorlására vonatkozó értesítést.

A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének a napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. 

Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, az Öntől beérkezett minden kifizetést haladéktalanul, de legkésőbb az Ön e szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről szóló értesítésének kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítünk. A visszatérítés során ugyanazt a kifizetési módot alkalmazzuk, mint amelyet Ön az eredeti ügylet során alkalmazott, kivéve, ha Ön más kifizetési módhoz kifejezetten beleegyezését adja; mindenesetre ezen visszatérítés következményeképpen Önt semmilyen díj nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk az árukat, vagy Ön bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés számunkra történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy az alábbi címen leadni:

Üzemeltető neve: Bózsár Enikő e.v.   

Címe: 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69.

Ön akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi az árukat. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

Elállási jog alóli kivételek

Az elállási jog nem előírt az alábbiakra vonatkozóan: A fogyasztó által megadott jellemzőknek megfelelően elkészített vagy egyértelműen a fogyasztó személyére szabott áruk értékesítése esetében romlandó vagy minőségüket rövid ideig megőrző áruk értékesítése esetében olyan lezárt csomagolású áruk értékesítése esetében, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a csomagolás szállítást követő felbontása után nem küldhetők vissza olyan áruk értékesítése esetében, amelyek jellegüknél fogva a kiszállítást követően szétválaszthatatlanul keverednek más termékekkel.

Elállási / Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

III.11. Vonatkozó fontosabb jogszabályok jegyzéke 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.);  − az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.);  − a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.);  − a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet;  − a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.)  − az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet − a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM–SZMM együttes rendelet.  − a fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló 524/2013/EU rendelet 

Fizetési módok

Az áru kifizetése utánvét esetén (készpénz vagy bankkártya) online fizetéssel (bankkártya) vagy előre utalással történhet. A bibsforyou.hu fenntartja magának a jogot, hogy egyedi esetben vagy az ügyfél által kiválasztott szállítási mód függvényében csak bizonyos fizetési módokat fogadjon el.

Utánvétes fizetés esetében Ön közvetlenül a csomagkézbesítőnek fizet, melynek kezelési költsége 290 Ft.

Kuponok

Kupon beváltásakor figyelembe kell venni a specifikusan érvényes beváltási feltételeket, úgy, mint minimum rendelési mennyiség, érvényesség, stb. A kuponokon megtalálhatók a megfelelő információk. Vásárlásonként csak egy kupont lehet beváltani ill. egy rendeléshez/ügyfélhez kötődő kedvezményt lehet igénybe venni. A kuponok készpénzre váltására ill. korábbi rendelésekre vonatkozó, utólagos elszámolására nincs mód. A kuponok eladása nem engedélyezett.

IV. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A bibsforyou.hu webáruház fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a webáruházon, előzetes figyelmeztetés nélkül és hogy a webáruházat más domainnév alá helyezze át.

A vásárló a rendelés leadásával egyetért azzal, hogy a megvásárolt termékről személyes értékelést adhat le, automatikus e-mailben kiküldött linken keresztül.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2020. február 17.

További kérdése esetén forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz!

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Bózsár Enikő (egyéni vállalkozó), mint adatkezelő, tiszteletben tartva a természetes személyek magánszféráját, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi tájékoztatás tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy a tevékenységével kapcsolatos adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott előírásoknak. Bózsár Enikő (egyéni vállalkozó) adatkezelésére vonatkozó tájékoztatás folyamatosan elérhető a https://www.bibsforyou.hu/ címen. Bózsár Enikő (egyéni vállalkozó) fenntartja magának a jogot, hogy adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát bármikor megváltoztassa, valamint kötelezettséget vállal arra, hogy a változásokról kellő időben értesíti közönségét. Bózsár Enikő (egyéni vállalkozó) ügyfelei információs önrendelkezési jogának biztosítása érdekében jogi eszközökkel garantálja személyes adataik védelmét, azokat tiszteletben tartja és bizalmasan kezeli.

Adatkezelése összhangban van az alábbi, adatkezelésre vonatkozó hatályos jogszabályokkal:

  1. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban Info tv., Adatvédelmi törvény),
  2. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (a továbbiakban Grt.),
  3. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (a továbbiakban Eker. tv.),
  4. évi C. törvény a számvitelről (a továbbiakban Számv. tv.).

Adatvédelmi nyilatkozat
Az Ön által megadott adatokat Bózsár Enikő (e.v.) kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve hírlevél küldése céljából tárolja. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre, pl. futárszolgálat, aki Bózsár Enikő (e.v.)-tól kapott adatokat semmilyen formában nem jogosult felhasználni, tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni. Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvénynek megfelelően járunk el.

Az információk tulajdonjoga 
Kijelentjük, hogy Bózsár Enikő (e.v.) birtokolja az oldalainkon látható információkat. A www.bibsforyou.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.
Aki a webáruházunkba regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért.

Kiegészítő információk:

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján az alábbi adatokkal és nyilvántartási számon Bózsár Enikő egyéni vállalkozót "marketing" megnevezésű adatkezelést NAIH-68300/2013. adatkezelési nyilvántartási számon, "honlapon történő regisztráció”  megnevezésű adatkezelést NAIH-68301/2013. adatkezelési nyilvántartási számon, "webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése. . " megnevezésű adatkezelést NAIH-68302/2013. adatkezelési nyilvántartási számon valamint "elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtás” megnevezésű adatkezelést NAIH-68303/2013. adatkezelési nyilvántartási számon nyilvántartásba veszi.

Az egyes adatkezelések módja, célja, jogalapja, a kezelt adatok és az adatkezelés időtartama

Bózsár Enikő (e.v.)  adatkezelése az érintett személyek egyértelmű, kifejezett és befolyásolásmentes hozzájárulásán alapul. Jogszabályok kötelezővé tehetik bizonyos adatok kezelését és továbbítását, erről az érintetteket Bózsár Enikő (e.v.) tájékoztatja. Abban az esetben, ha az adatközlő nem saját adatait adja meg, az érintett hozzájárulásának beszerzése az ő kötelessége.
Bózsár Enikő (e.v.) adatkezelési célként az alábbi célokat jelöli meg: regisztráció, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelés megkönnyítése, a megrendelések teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, hírlevél küldése. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása és a Grt. 6.§-a.
A kezelt adatok köre: azonosítószámok, vevő neve, cégjegyzékszám, fizetési mód, adószám, számlázási és szállítási cím, telefonszám, fax szám, kapcsolattartó neve, e-mail cím, dátum, aláírás, vásárlási adatok.

Regisztráció

Az adatkezelés célja: regisztráció.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
A kezelt adatok köre: név, e-mail cím.
Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.

BIBS for you elektronikus hírlevél

Az adatkezelés célja: reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása és a Grt. 6. § (1) bekezdése.
A kezelt adatok: név, e-mail cím.
Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.
A hírlevelet lemondani a hírlevél alján található Leiratkozás linkre kattintva lehet.

Telefonszámmal kapcsolatos információk

Rendelés leadásánál elfogadja a szerződési feltételeket és tudomásul veszi adatkezelési irányelveinket. Mobiltelefonszámát szükséges a rendelésnél leadni, hogy a szállítás zavartalanul működhessen. A telefonszámot a választott futár cégnek átadjuk, akik az adatot nem tárolják, MAXIMUM a szállítással kapcsolatosan egyeztetnek Önnel. Telefonszámával reklám céllal nem élünk vissza.

Kapcsolat, vevői vélemény

A kezelt adatok: a beérkezett leveleken (postai levél, e-mail) feltüntetett név, cím és más önként megadott személyes adat. Az adatok törlésének határideje: az ügy elintézésétől számított legfeljebb 5 év.

Adatok közlése és átadása

A bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos és jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkereshetik Bózsár Enikőt (egyéni vállalkozót) a pontos cél és az adatok körének megjelölésével - az általa kezelt adatokról tájékoztatás adása, adatok közlése és átadása, iratok rendelkezésre bocsátása céljából. Az adatközlő csak olyan adatot, csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Adatkezelő adatai:

Név: Bózsár Enikő egyéni vállalkozó
Székhely: 1041 Budapest, Lebstück Mária utca 69.
Nyilvántartási szám: 54585140
Adószám: 55844635-1-41
E-mail cím: bibsforyou@gmail.com

Adatkezelési nyilvántartási azonosítók:

Webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése: NAIH-68302/2013
Hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis: NAIH-68303/2013
Honlapon történő regisztráció céljából kezelt adatbázis: NAIH-68301/2013

A szerződés nyelve: magyar

A tárhely-szolgáltató neve: UNAS Online Kft..
A tárhely-szolgáltató címe: 9400 Sopron, Major köz 2. I/15.
A tárhely-szolgáltató elérhetősége: +36-99/884-000, unas@unas.hu

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetőségei

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Url: http://naih.hu