Így érhetsz el minket: +36306575356 | info@bibsforyou.hu

Fertiadapt - a reprodukciós folyamat támogatásáért
Fertiadapt - a reprodukciós folyamat támogatásáért
22 900 Ft

Fertiadapt - a reprodukciós folyamat támogatásáért

A reprodukciós rendszer és a peteérés előkészítésének támogatása.

60 db kapszula!


Termék elérhetőség

Ha a terméknél RAKTÁRON feliratot látsz, a termék

raktárunkban elérhető, várja a csomagolást és szállítást.

ELŐRENDELHETŐ szöveg esetén a termék beszerzést

igényel, a megszokottnál kicsit több időt vehet igénybe.

Várható beérkezéséről értesíteni fogunk.

Gyártó
Dogoteka
22 900 Ft
Részletek

A Fertiadapt szaporodásbiológusok bevonásával készült úgynevezett a „PARNUT” („Speciális céllal alkalmazott táplálék”) azokat a „funkcionális táplálékokat” jelöli, melyek nagyon széles skálájú összetevőket tartalmaznak , amelyek valamennyien a várt speciális hatás elérését fokozzák.

A Fertiadapt kan kutyáknál a fedeztetési idényben fokozza a spermiumok motilitását, fokozza a spermium koncentrációt.

Szukáknál hosszabb távú adagolás hatására magasabb hormoncsúcsokat indukál, melynek következtében javul a tüzelés karakterisztikája,nőhet az alomszám és könnyebben meghatározható a termékenyítés ideális időpontja.

Mivel nem tartalmaz hormonokat, nem befolyásolja a ciklus hosszát és lefolyását.A kutya a saját hormonháztartása stimulálásával segíti elő az egészséges nemi ciklust.

-új táplálékkiegészítő macskáknak és kutyáknak, mindkét nem számára speciálisan az ivarzás előkészítése és a reprodukció támogatására

-a „PARNUT” („Speciális céllal alkalmazott táplálék”) azokat a „funkcionális táplálékokat” jelöli, melyek nagyon széles skálájú összetevőket tartalmaznak , amelyek valamennyien a várt speciális hatás elérését fokozzák. Ezen anyagok a szokásos tápértékükön túlmenően speciális egészségügyi hatást hatásúak. Ennek érdekében olyan elemeket tartalmaznak nagy mennyiségben (vitaminok, ásványi anyagok, bioaktív peptidek, növényi extractumok stb.) és változatos formában, amelyek a táplálékot funkcionálissá teszik és elősegítik az elérni kívánt egyedi hatást. Jelen esetben a termék különösen a szaporodásbiológiai folyamatok elősegítésére szolgáló összetevőket tartalmaz az állat reprodukciós életszakaszában.

 

AMINOSAVAK

A fehérjék felépítésében a szén C, oxygén O, hydrogén H, és nitrogén N mellett kis mennyiségű kén S és/vagy foszfor P valamint nyomokban vas Fe, réz CU és cink Zn vesz részt. A sejtek felépítésének alapkövei. Emellett katalizátorként működnek a sejtek élettani funkcióinak biztosításában enzimek formájában. Ennek megfelelően az állatok táplálásának alapvető összetevőjét a fehérjék alkotják annak érdekében, hogy helyreállíthassuk a szervezet környezeti hatások illetve egyéb igénybevétel miatt felborult egyensúlyát. A fehérjék hidrolízise során összetevőire, azaz aminosavakra bomlik .

Számos aminosavat ismerünk, de a fehérjék bomlástermékeiben leggyakrabban csak 23-at találhatunk. A  komplex fehérjemolekulák a szövetekben és a keringő testfolyadékokban egyaránt megtalálhatók növényekben és állatokban egyaránt. A természetben kb. 20 különféle aminosav eltérő szekvenciája alkotja a fehérjemolekulákat, melyek ezáltal olyan eltérők lehetnek, hogy a fajtára és egyénre is specifikusak lehetnek. A 23 aminosav közül mintegy 13 (nem esszenciális vagyis a szervezet által szintetizálható) aminosavat tud a szervezet szintetizálni, a többi 10-12 (esszenciális) kívülről kell a szervezetbe kerüljön,  hiszen a szervezet ezeket nem tudja alkotóelemeiből szintetizálni.

L-CARNITINE

Rendkívül fontos tápanyag az állatok egészsége számára: alapvető feladata az esszenciális zsírsavak transzportja. Nélküle a zsírsavak nem tudnának energiává alakulni. Nélkülözhetetlen a mindennapos aktivitás biztosításához és az immunrendszer zavartalan működéséhez, első sorban az igen aktív életmódot folytató állatok számára. Különösen fokozza a spermiumok mozgékonyságát, amelyhez energiaforrást szolgáltatnak. Ugyancsak fontos az ízületek és a szívizom zavartalan működéséhez.

A Carnitine fokozza a hím egyedek termékenységét kedvezően hatva a spermium képzésre annak száma, koncentrációja, mozgékonysága és élettartama vonatkozásában. A spermiumok zavartalan működéséhez és energiakészletének biztosításához hosszú láncú zsírsavak szükségesek. Ezek sejtekbe juttatása carnitine nélkül nem lehetséges, ezért hiányukban a spermiumok funkciojához szükséges energia nem áll rendelkezésre.

 

L-ARGININE

A nitric oxid aminosav előanyaga, melyet valamennyi szövetféleség képes előállítani és alapvető fontosságú a szív-érrendszer, immunrendszer és idegrendszer működése számára. Az arginine közvetett hatása alapján elősegíti a termékenységet és elősegíti a spermium fejének petesejtbe hatolását. Az L-Arginin pótlás ezáltal javítja a termékenységet a spermiumok motilitásának fokozásával, mely csak 3 polypeptid (putrascine, spermicidine és spermine) jelenlétében ideális. Ezen polypeptidek képzésében az L-Arginin nélkülözhetetlen. Shafer tanulmánya bizonyítja, hogy az L-Arginine fokozza a normális morfológiájú spermiumok számát, mely azok motilitása és funkciója szempontjából nélkülözhetetlen. Még normális spermium szám mellett is az arginine javítja a termékenységet a spermiumok mozgékonyságának javításával. Ez különösen értékes , amikor az ejakulátumot tartósítjuk, fagyasztjuk felhasználás előtt.

TAURINE

Az állati szövetekben lévő szabad aminosav. elsősorban húskészítményekben, baromfiban, halban és tengeri állatokban lelhető fel gazdagon, míg teljesen hiányzik növényekből. A legtöbb emlős képes szintetizálni methioninból és cysteinből a macskák kivételével. Ráadásul a macskák Taurine szükséglete magasabb mint más állatoké, ezáltal hiányára a táplálékukban rendkívül érzékenyek.

A hiányállapot a szaporodás számos funkcióját jelentősen rontja elsősorban nőstényeknél. Az epesavak átalakulásának hiányában bizonyos vitaminok és zsírok felszívódása csökken. A retina degenerációja jelentős látászavart vagy vakságot okozhat, a szívizom tágulata (dilatációs cardiomyopathia) pedig a szívizom összehúzódásának zavarával és következményes szívelégtelenséggel jár. A Cornell University kutatásai bizonyítják, hogy  taurine mentes táplálást követően a kísérleti egerek terméketlenné váltak, elsősorban a spermiumok farki részének rendellenességei miatt. Ezek a rendellenességek megszűntek Taurine utólagos adagolása után.

 

NYOMELEMEK

A nyomelemek nélkülözhetetlenek az állatok táplálékbevitelében. Első sorban azért, mert az állatok ezeket szintetizálni nem képesek, ezáltal szükséges külső bevitelük a funkciók biztosításához szükséges mennyiségben. Az állatok anyagcseréje szempontjából nélkülözhetetlenek ezért hiányukban az élet és szaporodási funkciókhoz szükséges enzimek és hormonok előállítása súlyos zavart szenved.

 

SZELÉN

A szelénnek a szaporodásbiológiában kiemelt szerepe van. Javítható vele akanok nemzőképessége, növeli a spermaszámot és javítja a spermák motivitását. A sperma szelén és cink szintje jó indikátor a szervezet szelén és cink ellátottságának megítélésében. Ugyanakkor szukáknál a szelénhiány növeli a vetélés kockázatát és csökkenti a tvemhesülés esélyét. 


Cink

 A cink szaporodásbiológiai folyamatokra kifejtett hatása részben közvetett, mivel szerepe van az A-vitamin szervezeten belüli transzportjában, így ezen hatások végeredményben közvetett A-vitamin hatások.A cink hiánya közvetett módon, másodlagos A-vitamin hiányt elõidézve, csökkenti az implan-táció hatékonyságát egyes méh endometrium szekretoros fehérjék szintézisének gátlása révén. A spermiumok képzõdésének intenzitása is csökken cink, illetve másodlagos A-vitamin hiány következtében.

 

A vitamin

E vitamin

Koenzim Q10

alapvető szerepe van a sejtek energianyerő anyagcserefolyamatainak redoxirendszereken keresztül végbemenő útvonalaiban.  Bizonyítottan szerepet játszik a szervezet energiaszintjének fenntartásában, a már említett mechanizmus révén. Emellett a különböző kémiai molekulák lebomlása során végbemenő oxidációs szám változások katalizálásával csökkenti az oxidatív stresszt, vagyis a szabadgyökök képződését, általános antioxidáns hatásának kifejtésével.


Növényi kivonatok:

SPIRULINA ALGA

Gyorsitja a sejtek termelődését.

KURKUMIN

A kurkuma gyökerének legfőbb hatóanyagai a kurkuminoidok és a turmeronok, erős antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatásúak.

Ezeken felül a kurkumin jelentősen csökkenti a C-reaktív fehérje szintjét, a szervezeten belüli lipid-peroxidációt és általános oxidációt. Hatásosan veszi rá a szervezetet erős antioxidáns hatású enzimek termelésére köztük az erős antioxidáns hatáson túl, méregtelenítő és májvédő hatású glutation enzim termelésére is! 

FAHÉJ

A fahéj növeli a progeszteron szintet.

LIKOPIN

Gátolja a herpeszvírus osztódását,jótékony hatással van a prosztatára.

 

Az adagolás:

5kg-ig ¼ tabletta

5-15kg-ig ½ tabletta

15-35kg-ig ¾ tabletta

35kg felett 1 tabletta

Adagolás szukáknál, az utolsó tüzelés végétől a következő tüzelésig, kanoknál,a várható fedezés elött 6 héttel.

Öszetétel:

Characterizing ingredients per 1 tablet of 1,5 g
L - Arginine 612,5 mg
L – Carnitine tartrate 17,5 mg
Taurine 9 mg
Zinc 22,5 mg
Selenium 32,5 mcg
Vitamin E 20,4 UI
Vitamin A 287,5 UI
Turmeric extract 22,5 mg
Cinnamon powder 11 mg
Spirulina Algae 50 mg
Freeze-dried melon juice and pulp 10 mg

 

Bibliography:
*1 (O'Flaherty C. e al - L-arginine promotes capacitation and acrosome reaction in bovine spermatozoa. - Biochim Biophys Acta 1674.215-221, 2004)
*2 (Scafer S., e al - The influence of frequent semen collection on the semen quality of beagle-dogs.- Deutsche tierarztliche wochenschrift, 104 (I): 26-29,1997).
*3 Nutrition. 2011 May;27(5):582-9. doi: 10.1016/j.nut.2010.04.002. Epub 2010 Aug 13. - Gad A.S., Khadrawy Y.A., El-Nekeety A.A., Mohamed S.R., Hassan N.S., Abdel-Wahhab M.A. Antioxidant activity and hepatoprotective effects of whey protein and Spirulina in rats.
*4 Advances in Health Sciences Research - Proceedings of the 1st International Conference in One Health (ICOH 2017) - Herawati Herawati, Aulia Firmawati, Dyah Ayu Oktavianie Ardhiana Pratama, Anna Roosdiana. Potency Combination of Curcumin (Curcuma longa Linn.) and Vitamin E Toward Estrogen and Progesterone Profile on Rat (Ratttus norvegicus) Mammary Cancer Model.
*5 Animal. 2018 Jun;12(6):1242-1249. doi: 10.1017/S175173111700235X. Epub 2017 Oct 26. - Sirotkin A.V., Kadasi A., Stochmalova A., Balazi A., Földesiová M., Makovicky P., Chrenek P., Harrath A.H. Effect of turmeric on the viability, ovarian folliculogenesis, fecundity, ovarian hormones and response to luteinizing hormone of rabbits.
*6 Biomed Pharmacother. 2017 Apr;88:52-60. doi: 10.1016/j.biopha.2017.01.054. Epub 2017 Jan 13. - Hosni A.A., Abdel-Moneim A.A., Abdel-Reheim E.S., Mohamed S.M., Helmy H. Cinnamaldehyde potentially attenuates gestational hyperglycemia in rats through modulation of PPARγ, proinflammatory cytokines and oxidative stress. 
*7 Life SCI.2010 Jun 5;86(23-24):894-8.doi:10.1016/j.lfjs.2010.04.009.Epub 2010 Apr 25.-Iwaoka Y., Hashimoto R., Koizumi H., Yu J., Okabe T. Selective stimulation by cinnamaldehyde of progesteron secretion in human adrenal cells.Keress minket facebookon: BIBS for you állateledel és kisállat felszerelés facebook oldala

Adatok
Típus
Étrendkiegészítő
Milyen korban?
Felnőtt
Testméret
kistestű, közepes testű, nagytestű
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek